| |
|
 |
15.08.09, 00:11
|
|
|
Tecrübeli Üye
|
Kürt Açılımı > Demokratik Açılım > Musul/Kerkük Açılımı vs...
Bu işte bir garabet var.
Birden bire bir kürt açılımı muhabbeti Başladı.
Birden bire kürtaçılımı muhabbetine birileri destek vermeye başladı. Birileri şiddetle karşı çıkmaya başladı.
İyi hoş da, açılım yapalım diyenlerin ne yapacakları belli değil. Şunu şunu yapacağız demiyorlar. Karşı çıkanlar neye karşı çıkıyorlar o da belli değil.
Yani aslında bişeyler yapılacak da, ne yapılacak?
Kimse bilmiyor.
Yok yok. Kimse bilmiyor gibi görünüyor da, aslında herkes biliyor. Lakin kimse bildiğini demiyor. Fakat herkes bildiğinden ötürü ya karşı çıkıyor, ya yandaş oluyor. Ama kimse demiyor.
Peki neyi demiyorlar? Aslında sanki ben de biliyorum da ben de demek istemiyorum. Ne me lazım niye ilk diyen ben olayım. Birisi desin ondan sonra ben de derim diyeceğimi. Eninde sonunda birisi diyecek.
Vay o diyecek olanın haline. Kırk satır mı istersin kırk katır mı?
|
|
|
15.08.09, 12:07
|
|
|
Yeni Üye
|
Umarım endişelerimzide haksız çıkarız. Anlayamığım Kürt sorunu dedikleri pkk dan başa ne ki!
|
|
|
15.08.09, 14:01
|
|
|
Eski Üye
|
Sonuncuköyün forum arşivlerini taramak mümkünse bakılabilir! Ben iki yıl önce, meselenin boyut değiştirdiğini, "kürt sorunu"nun bundan böyle mevcut terminoloji ile tartışılıp
konuşulamıyacağını açıkça belirtmiştim. Irak işgali ile ABD liderliğinde ki emperyalizmin bölgedeki planlarını gerçekleştirme senaryolarında iki yıldan bu yana PKK ya ROL verilmiyor.
Daha açık ifade ile pkk misyonunu (emperyalizmin bölgedeki amaçlarını gerçekleştirmesine hizmet misyonu) tamamlamış, TASFİYE süreci iki yıl önce başlatılmıştır!
Türkiyedeki "kurt sorunu" tartışmalarını bu konjöktürden habersiz değerlendirenlerin, üç günde bir, birbirine zıt görüş ve önerilerde bulunmalarını gülerek izliyorum.
Öncelikle şunun anlaşılması gerekir. Türkiyedeki "kürt sorunu"; iki dünya savaşı kazanıp üçüncüsünü kendi coğrafyasının dışında tutmaya özen göstererek SÜRDÜREN emperyalist
BATININ Yüzlerce yıla dayanan nihai ORTADOĞU planları içinde yeralan bir "yerel" PROJEDİR!!!
Hiç bir şey bilmiyorsanız, bu ülkede 25 yıl SÜREBİLECEK, onbinlerce insanın hayatına mal olacak, bir silahlı çatışmayı besleyecek Tarihi, kültürel, sosyal, DİNİ, SİYASİ bir tek
neden olup olmadığını araştırın! Bir TÜRK ile bir KÜRDÜN arasında husumet çıkmasını haklı gösterecek, TARİHİ; KÜLTÜREL, DİNİ, SİYASİ, SOSYAL neden arayın!
Haydi diyelim ki, üç yüzyıllık, beş yüzyıllık tarih içinde dünyanın geçirdiği evreleri yorumlayacak kapasiteye sahip değilsiniz, bari bu kadarını araştırın!
Dolayısı ile, şu kadar yüz yıllık ORTADOĞU planları içinde yer alan "kürt sorunu"; Türkiyenin kontrolünde olan, hatta, istediği gibi MÜDAHELE edebileceği bir SORUN da değildir!
SIKI DURUN, ARTIK SÖYLENMESİ GEREKİYOR! Bu sorun Türkiyenin "İÇ MESELESİ" DEĞİLDİR! Kendi içinden kaynaklanmıyan bu sorunu kendi içinde çözüp SONLANDIRMASI
gibi bir durumun söz konusu OLMADIĞINI söylemeye gerek bile yoktur.
Ve hiç bir dönem ciddi olarak tartışılmayan boyutu yine gözardı ediliyor, yine gözlerden KAÇIRILIYOR1 Emperyalizmin yüzlerce yıllık ORTADOĞU planının, "Türkiye projesi" ne HİZMET eden UŞAKLAR kimlerdir?
Emperyalizmin ORTADOĞU planlarına hizmet etmek için Türkiyeyi 25 yıl kan gölüne çevirip, milyarlarca dolarlık EKONOMİK kayba uğratan yerli İŞBİRLİKÇİLER KİMLERDİR!? Yine sorulmayacak! Hatta işbirlikçi UŞAKLAR çözümün AKTÖRLERİ olarak boy göstereceklerdir!
Sorumluları aramıyalım. Bulup yargılamıyalım. Yargılayıp cezalandırmıyalım. "Üç beş çapulcu" (Öyle değilmiymiş yoksa?!) Türkiyeye 25 yıl kan kusturdu deyip, dosyayı KAPATALIM!
"İLERİYE BAKALIM" ın tercümesi "herkes ellerini yıkayıp hiç bir şey olmamış gibi SIRITSIN" demektir. Talimatı verenler sürekli SIRITIYORLAR zaten!
PKK tasfiye ediliyor! Bundan sonraki yol haritası bir yerlerde çoktan çizildi! Bu gün ülkede yapılan tartışmalar yeni dönemin güç dengeleri içinde kendilerine avantaj sağlamak, veya muhtemel irtifa kayıplarını asgariye indirme çabalarıdır!
DTP ye, pkkya terörist desene deyip duranlar, sıkıysa .............desenize!!! Herkes "putlarına tapınmaya devam ediyor! Çapları bu kadar! Ahvalimizden belli olmuyor mu?
Bu çerçevede kimin hangi pozisyonda olduğu, gerçek kaygıların neler olduğu ve söylenenlerin nasıl okunması gerektiğinin daha doğru ve daha net görülebileceğini düşünüyorum.
|
|
|
16.08.09, 00:00
|
|
|
Tecrübeli Üye
|
Alıntı:
M.İbrahim Türkoğlu´isimli üyeden Alıntı
Umarım endişelerimzide haksız çıkarız. Anlayamığım Kürt sorunu dedikleri pkk dan başa ne ki!
|
Türkiyede Kürt Sorunu yoktur, Türkiyede başörtüsü sorunu yoktur, Türkiyede Alevi sorunu yoktur, Türkiyede o sorunu bu sorunu yoktur. Türkiyede bir tane sorun vardır, o da 'bu sorunların hepsine sebep olanlar' sorunudur.
Sayın Derin'in dediği gibi, Türkiyede tarihi sosyal, dini vs. hiçbir sebep yoktur kürt sorunu diye bir şeyin olması için, Başörtüsü sorunu için de öyle, diğer sorun diye yutturulmaya çalışılan şeyler için de.
Meramımı basit bir örnekle anlatmak gerekirse; ders işlemeyen, konu anlatmayan, öğrencileriyle ilgilenmeyen bir hocanın, yada bir okulun sınavlardaki genel başarısızlık sonucu ortaya çıkan soruna, tembel öğrenci sorunu, sınav sorunu demek neyse, bizim sorunlarımız da öyle isimlendirilmektedir.
|
|
|
16.08.09, 00:23
|
|
|
Tecrübeli Üye
|
Sayın derin gördüğüm kadarıyla yaşananları bir tür 'halı altına süpürme operasyonu' olarak algılıyorsunuz. PKK'nın işi bitmiştir hadi şunları bir iki ufak zırıltı içerisinde tedavülden kaldıralım denmiş olabilir. Kürt Açılımı söylemini, ABD'nin ıraktan çıkışıyla birlikte değerlendirmek lazım. Hatta Ergenekon operasyonuyla birlikte değerlendirmek lazım. Bir de kapitalist İslam modelinin Türkiyede artık oturmuş olmasının sonuçlarıyla birlikte değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
Türkiye ve ortadoğunun son yüzyılına baktığınızda Türkiye'nin otuz kırk yıl önden giden bir model devlet olarak kullanıldığını / hareket ettiğini görebiliriz. 1920 de bizde kurulmuş olan askeri totaliter sistem, o yıllarda sömürge olan devletlere (Mısır, ırak, suriye gibi) 50 den sonra model olarak uygulanmıştır. 50 den sonra Türkiye'de uygulanmaya başlayan yarı askeri yarı demokratik sistem şu yıllar itibariyle sona ermektedir. Bundan sonra Türkiye oyunda bir sonraki level'a (seviyeye) geçmektedir. Kapitalist, sermayeperest, liberal, hem de müslüman ( nasıl oluyorsa), hem de dine saygılı bir yöne doğru gidiyor.
Son on yılda türkiye ekonomik olarak, sosyal olarak, siyasi olarak bu sürece hazırlandı. problem olabilecek ayakbağları da temizleniyor. Ergenekon gibi, PKK gibi. Çünkü bunlar eski dönemin aktörleri. Şu an daha geniş bir coğrafyada, daha geniş bir oyunun oynanışına şahit oluyoruz diye düşünüyorum.
|
|
|
16.08.09, 14:40
|
|
|
Eski Üye
|
Çok ilginç tablolar var sevgili hancı. Ak parti iktidarının vahiy gelmiş gibi birden bire gündeme getirdiği "demokratik açılım" (ki sadece "kürt sorunu"nu çözmeyi amaçlamamayan kapsamlı bir proje olduğu iddia ediliyor!) TOPLUMUN TEPKİSİNE MAZHAR OLMADI!!! Ne müsbet ne menfi bir toplumsal tepki ile karşılaşılmadı! Kimse sokağa dökülmedi!
Bahçeli "VATANA İHANET" diyebiliyor, arkasından "Vatan haini" cumhurbaşkanının yuhalanmasına tepki gösteriyor! Dahası Bahçeliye oy veren yüzbinler, liderlerinin başbakanı, cumhurbaşkanını, hükümeti "VATAN HAİNLİĞİ" ile suçlamasını ciddiye bile alıp toplumsal refleks ile en küçük bir tepki göstermiyor!
Yani rol yapıldığı o kadar belli ki; bir de bu kadar acemi ise oyuncular komediye dönüşüyor.
Toplumda ne bir heyecan var, ne de öfke! Sosyologlar da yaşadıkları topluma yabancı olduklarından bu tablonun ne siyasi açıdan ne sosyolojik açıdan sahih bir analizini yapamıyorlar! Nuray Mert ile Ruşen Çakırı dinledim NTV de; "Toplumun tepkisizliğinin " sorunun çözüleceğinden umutlu olmadıkları anlamına geldiğini söyleyip kaygılanıyorlar! Bizi iki satır okusalar bu ablalar abiler, işi çözecekler ama..........
Söylüyorum söylüyorum kimseye dinletemiyorum! Gülen cemaati son iki yıl öncesine kadar bölgeden de (Güney doğu) sorundan da mümkün mertebe uzak dururlardı! İki yıldır soruna açıkça müdahale edip çözümün önemli bir parçası gibi görünmek için çaba harcamakla kalmıyorlar, mevcud aktörlerden açıkça "ROL çalıyorlar."
Sinyal almadan maceraya atılır mı bu cemaat yahu! Tekeri gıcır olmayanın arabasına bindikleri vaki midir? Hangi istihbaratın kulakları onlarınkinden daha hassastır. Abiler yaş yere basar mı? Belli ki PKK nın defteri dürülmüş yani! Yazık sana sayın Bahçeli! Bir de eski MİTçi olduğun söyleniyor...!
|
|
|
17.08.09, 18:48
|
|
|
Eski Üye
|
Çömlek Patladı!
Bir saattir haberleri dinliyorum. Abdullah Öcalanın "yol haritası" Pkk yanlısı bir internet sitesinde yayınlanmış!! Öcalanın taleplerinin ayrıntılarına daha sonra girerim de; yakaladığım çok önemli bir ip ucunu paylaşmak isterim.
Abdullah Öcalanın taleplerinin bir cümlesi, bir kelimesi, bir harfi değil, BİR NOKTASI BİLE TÜRK DEVLETİNE, HÜKÜMETİNE HİTAP ETMİYOOOR! Bir harfini bile herhangi bir türk yetkilinin telaffuz etmeyi dahi kabul etmiyeceği cinsten talepler sıralamış.
Peki, sizce Öcalan kimlere mesaj gönderiyor!? Bence "yol haritası"nın içeriğinden ÇOOOK daha önemli olan Öcalanın, Türk devletini, hükümetini (ZIMMEN) muhatap almayıp doğrudan başka güçlere müzakere önermesidir!! Bu talepler başka türlü algılanamaz! Başka türlü okunup başka türlü yorumlanamaz.!
|
|
|
18.08.09, 12:34
|
|
|
Eski Üye
|
Mevlüt kardeşim, altını çizerek ifade etmemdeki amaç, bu meselenin TARAFLARINDAN biri ABD öncülüğündeki BATI EMPERYALİZMİDİR. Diğer tarafta Emperyalist BATI dışında kalan BÜTÜN unsurlar vardır. Planın sahibi de yürürlüğe koyan da gerektiğinde plan tadilatı yapan da EMPERYALİST BATIDIR!
(Türkiye dahil) Diğer unsurların nesnelliğini göz ardı edip öznel ROLLER biçmek konuyu ya bilmemektir, ya da bilerek saptırmaktır.
Bakın hala bu mesele sanki Türkiyenin tamamen iç meselesiymiş ve isterse Türkiye bu meseleyi kendi insiyatifi ile halledermiş gibi (hükümet dahil) GERÇEĞİ yansıtmayan, GERÇEKÇİ de olmayan değerlendirmelerle kamu oyu yanıltılıyor!
Ve biz dahil hala, mesele yanlış zeminlerde tartışılıyor!
Bir, iki soru ile ortaya dökelim; Türkiyede etnik, dinsel, mezhebsel, farklılık (kaşınacak, potansiyel ihtilaf konusu) KÜRTlerden ibaret mi? Diyelim ki PKK, DTP ile her konuda "dış" güçleri devre dışı bırakıp anlaştınız! Sorun biter mi? Bırakın diğer unsurları Kürtler homojen bir halk mıdır? PKK ve DTP den ibaret midir? Vallahi öyle bir SORUNLA karşılaşırsınız ki (bu kafayla) dünyanızı şaşırırsınız!
Şimdi, Osmanlıyı (koca imparatorluğu) çökertip elleri ayakları bağlanmış bir Türkiye ile param parça edilmiş İslam coğrafyasının nasıl hangi şartlarla, kimler tarafından hangi gerekçelerle oluşturulduğu konusuna mı girelim yeniden!
* * *
EY TÜRK HALKI, sizin düşmanınız Kürtler değildir! Sizin düşmanınız, "PKK" değildir!!!! Sizin düşmanınız DTP değildir!
EY KÜRT HALKI, Türkler sizin düşmanınız değildir! AK parti sizin düşmanınız değildir! Dağda sizin evlatlarınızla savaştırılan Türk evlatları sizin düşmanınız DEĞİLDİR!
Bu kadar ahmak olana ALLAH yardım etmez! Bu kadar ahmaklığa TARİH ROL vermez.
ORTAK DÜŞMANLARINIZ ve onların içinizde ki SATILMIŞ İŞBİRLİKÇİLERİNİN artık maskeleri düşmüşken hala OYUNA geliyorsanız, hala bizbirinizin gözünü oyuyorsanız, istediğiniz kadar ÖLÜN!
İnsanlık yasınızı tutmayacaktır. Tarihin helak olmuş milletler çöplüğünden başka bir yerinde, YERİNİZ olmayacaktır!
Konu Muammer Derin tarafından (18.08.09 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir..
|
|
|
19.08.09, 11:13
|
|
|
Eski Üye
|
Sevgili kardeşim bizim tartışmamız dönüp dolaşıp "NASIL BU KADAR AHMAK OLUNUR" mevzusuna gelip...tıkanıyor!
Bu ülkenin başbakanı, ülke 25 yıl kan gölüne dönüp, milyarlarca dolarlık ülke kaynağı heba edildikten sonra, ve KENDİ İKTİDARININ YEDİNCİ YILINDA!!!!! " İki taraf kaybettiği evlatlarının namazını aynı kıbleye dönüp kılıyor, Aynı Fatiha'ları, Yasin'leri okuyup son yolculuğuna uğurluyorsa burada çok ciddi bir yanlışlık var!" Diyor!
Ve bu ülke İslam dünyasının liderliği iddiasındaki bir ülke, bu başbakan da ümmetin sorunlarını halletme iddiasındaki bir başbakan!
Komplosunu bırak, teoriye hacet var mı? Var mı Allahaşkına!
Buna "mal meydanda" teorisi diyorum, ancak akademik terminolojide böyle bir teoriden söz edilmediği için anlamıyor ......lar.
Bu tıkanıklığı aşmak için bir önerin var mı? Sen onu söyle........
Tavşanın ne kendinden haberi var ne DAĞDAN! Küsse ne olur?
Konu Muammer Derin tarafından (19.08.09 Saat 11:15 ) değiştirilmiştir..
|
|
|
14.02.10, 20:04
|
|
|
Eski Üye
|
Hatip Dicle kimin ajanı?
Hatip Dicle, açıkça içişleri bakanının şahsında hükümeti "birilerine" GAMMAZLIYOR! ( http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13778479.asp) Velevki iddiası doğru olsun! Velevki hükümet gerginlik çıkmaması için dağdan inen PKKlıların tutuklanmaması için ağırlığını koyup hakim ve savcılara bu yönde telkinde bulunmuş olsun! Bunu yapan hükümeti ancak çözümü engellemekle görevli AJAN-PRAVAKATÖRler gammazlar!!!
Bir enteresan gelişme de, Baykal'ın bu haberin üzerine balıklama atlayıp İçişleri bakanı ve hükümet aleyhine genseru vereceklerini ilan etmesi oldu! PKK - DERİN DEVLET ilişkisinin belgesini soranlar; alın size kapı gibi belge! Araştırıyorum; bakalım MHP ve Bahçeli ve malum çevreler HATİP DİCLEnin ispiyonunu ihbar kabul edip harekete geçmişler mi?
Kürt halkı bu ajana gereken tepkiyi göstermezse, başından beri kürt halkına yapılan her türlü haksızlığa karşı tavır almış bir müslüman olarak bu desteğimi yeniden değerlendirmek zorunda kalacağımı bütün samimiyetimle belirtiyorum.
|
|
|
16.02.10, 12:13
|
|
|
Eski Üye
|
DİKKAT! Çok ilginç ayrıntılar var gözden kaçırılmaya çalışılan! Ak parti ve hükümet (Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılan grup konuşması da dahil) Kendisini "derin" güçlere gammazlıyan Hatip Diclenin adını bile anmıyor!
Daha ilginci DTP liler (Ahmet Türk ve Sırrı Sakık) Hatip Diclenin hükümeti gammazlamasından HABERSİZmiş gibi açıklamalar yapıp Dicleyi yalanlıyor! ( http://www.haber7.com/haber/20100216...-yalanladi.php) Çok enteresan çoook!
Çok çok daha ilginci; medya, Bu olayda Hatip Diclenin hükümeti gammazladığı gerçeğine vurgu yapıp PKK - DERİN DEVLET ilşkisini TEŞHİR etmiyor! Meseleyi Ak parti - CHP ve Erdoğan - Baykal polemiğine indirgeyip, kısır politik çekişme gibi yansıtmaya çabalıyor!
Yani el birliği ile suçüstü yakalanan "derin" güçleri milletin vicdanında mahkum edecek deliller karartılıyor! Siz siz olun bu olayı da bu ayrıntılarıda asla unutmayın!! Bir gün hatırlatırım inşaAllah.
|
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
|
|
|
| Konu Araçları |
|
|
| Stil |
Normal
|